Over de Pilootzone

De VRT werkt samen met internationale en Vlaamse partners, van universiteiten tot start-ups, om de toekomst van media vorm te geven. 

Tijdens verschillende projecten verkennen we nieuwe technologieën en toepassingen in een mediacontext. Om innovatie in de praktijk om te zetten bouwen en testen we nieuwe prototypes op de vloer, samen met VRT-merken en -producties. En daar speel jij als mediagebruiker een belangrijke rol in!


Op de VRT Pilootzone ontdek je verschillende prototypes die we ontwikkelden binnen innovatieprojecten. Het gaat niet om feilloos afgewerkte producten, maar uitgewerkte concepten in een testfase. Laat ons weten hoe jij deze beleeft en geef jouw toekomstige mediabeleving mee vorm! Door je in te schrijven als testpiloot houden we je op de hoogte van nieuwe prototypes en projecten.
 

Proces

Fase01

Idee

fase1 Created with Sketch. Path Created with Sketch. fase3 Created with Sketch.

In deze fase zijn we nog maar net opgestegen. We hebben een interessant idee en denken dat een verdere uitwerking boeiende mediatoepassingen zou kunnen genereren. 

Komt ons idee tegemoet aan een bestaande behoefte? Is er voldoende doelpubliek?Jullie helpen ons te bepalen of koerswijzigingen nodig zijn.

ontdek de prototypes
Fase02

Concept

fase1 Created with Sketch. Path Created with Sketch. fase3 Created with Sketch.

In een tweede fase vertoeven we in volle vlucht. Er zijn meerdere concepten die dienen vergeleken en uitgetest te worden. Welke concepten worden behouden en welke worden overboord gegooid? 
Jullie input helpt ons keuzes te maken. 
 

ontdek de prototypes
Fase03

Prototype

fase1 Created with Sketch. Path Created with Sketch. fase3 Created with Sketch.

In de derde en laatste fase is de eindbestemming in zicht. Het prototype is ontwikkeld en we schakelen jullie in om foutjes te spotten en concrete verbeterpunten te signaleren. Op die manier kunnen we ons model optimaliseren. 

ontdek de prototypes

Maak je klaar voor de vlucht

Path 35 Created with Sketch.

Registratie

Schrijf je vrijblijvend in als VRT testpiloot

Path 37 Created with Sketch.

Updates

Blijf op de hoogte van nieuwe testvluchten

Vertrek

Kies zelf voor welke testvlucht je incheckt

Inschrijven