Toekomstradio in the air

Wil je jouw stem laten horen over hoe radio-uitzendingen beter kunnen doen op het vlak van interactiviteit en personalisatie? Heb je een sterke visie over muziekstreamingdiensten zoals Spotify en Apple Music? Ben jij van mening dat radio als concept dringend aan vernieuwing toe is? Indien jouw antwoord op één van bovenstaande vragen “ja” is, dan ben jij de kandidaat die we zoeken voor onze vragenlijst omtrent de toekomst van radio!

 

 
 
 
 
 
 
Radiostudio
clouds_prototype_header Created with Sketch.
leaf Created with Sketch.

Meer over de vlucht 

Deze vragenlijst wordt georganiseerd door Universiteit Hasselt, met steun van de VRT en de Nederlandse Publieke Omroep NPO. Jouw deelname zal ons inzichten verschaffen over hoe radio moet evolueren opdat de dienstverlening aan luisteraars verbetert. Bovendien hopen we te achterhalen hoe radio (opnieuw) aantrekkelijk gemaakt kan worden voor een nieuwe generatie luisteraars die gewend zijn geraakt aan muziekstreamingdiensten en de keuzemogelijkheden die dergelijke diensten bieden.

Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 20 minuten in beslag nemen, waarbij je steeds jouw voortgang in de vragenlijst zal kunnen opvolgen.

Om je te bedanken voor jouw bijdrage aan ons onderzoek kan je optioneel deelnemen aan een loterij. Twintig cadeaubonnen ter waarde van 20 EUR zullen willekeurig verdeeld worden over de deelnemers die de vragenlijst vervolledigd hebben en die ingeschreven zijn voor de loterij. De loterijwinnaars zullen de keuze hebben tussen een cadeaubon van bol.com, Coolblue of Amazon.

De informatie die je verschaft in de vragenlijst zal confidentieel behandeld worden, overeenkomstig de GDPR wetgeving (“Algemene Verordening Gegevensbescherming”) die de Europese Unie in mei 2018 geïntroduceerd heeft. Verzamelde data zullen bovendien uitsluitend voor onderzoeksdoeleinden gebruikt worden.

Eventuele vragen over ons onderzoek kunnen worden gestuurd naar futureradio.uhasselt@gmail.com.

Alvast bedankt voor je deelname. Laten we er samen voor zorgen dat radio (opnieuw) rockt!

 
 
 

MARCONI

Dit onderzoek maakt deel uit van het MARCONI project. Dit project wil de radiobeleving versterken door radio interactief en gepersonaliseerd te brengen en radio-uitzendingen te integreren met digitale en sociale media. Binnen het project maken we gebruik van AI, deep learning en chatbots. Meer lezen? Op de projectpagina vind je meer informatie over het project.

Dit project heeft financiering ontvangen van het Horizon 2020 onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nr. 761802

Goed om te weten

Testpiloten kunnen deelnemen aan alle vluchten. Wij maken voorafgaand geen selecties.

Elke mening telt en we houden rekening met alle feedback.

De gegevens die je tijdens een test met ons deelt worden vertrouwelijk behandeld.

We vertellen duidelijk waarom we een bepaalde test uitvoeren.

Je mag je deelname op elk moment stopzetten, hier hoef je geen reden voor te geven.

Heb je verder nog vragen? Contacteer ons op

pilootzone@vrt.be.

 
 

Maak je klaar voor de vlucht

Path 35 Created with Sketch.

Registratie

Schrijf je vrijblijvend in als VRT testpiloot

Path 37 Created with Sketch.

Updates

Blijf op de hoogte van nieuwe testvluchten

Vertrek

Kies zelf voor welke testvlucht je incheckt

Inschrijven